Az esküvő

Szép időszak vár rád: az esküvő előkészületei, izgalmai, feladatai, fáradtsága, emlékezetessége, felhőtlen ragyogása.

Mi az esküvő? Definicióóóóóóó

Az esküvő az a jogi aktus, amely a házasság jogérvényességéhez szükséges. Írja a Wikipédia. Miért innen citáltam, és nem a törvényekből? Az “esküvő” nem jogi fogalom, a családjogi törvény házasságkötés kifejezést használja.

Elmondhatjuk azt is, hogy az esküvő az, ami a legtöbb kislánynak az álmában, a legtöbb romantikus filmben szerepel.

Kinek fontos az esküvő?

Nagyon kevesek teszik fel ezt a kérdést. Még az interneten se találok ezzel kapcsolatban se kérdést, se segítséget.

Az esküvő alapvetően 2 emberre tartozik: rád és a párodra. Rátok tartozik, a ti önálló döntésetek kell (szabad akaratból, saját elhatározásból – ahogy a fogadalmak is megemlítik), hogy legyen.

Nem az anyukád, nem a párod anyja, apja házasodik helyettetek, hanem ti. Ti fogtok – a fogadalmaitok szerint – az idők végezetéig együtt élni, megvívni közösen az élet nagy próbáit, és egymást segíteni jóban-rosszban.

Vehetsz figyelembe tanácsot, figyelmeztetést, de a döntés a ti kezetekben van!

Nektek legyen fontos és mindenkinél fontosabb – de nem az esküvő miatt, hanem a másik személyéért. Ha nem annyira fontos az esküvő, akkor inkább szállj ki most. Felesleges időpazarlás, pénzkidobás és idegőrlés.

Ha csak egyikőtöknek fontos, akkor beszéljétek át, és kössetek kompromisszumot (hm, az pont olyan, mint a házasságkötés).

Sose vidd túlzásba a szervezést, ne válj “menyaszörnnyé”! Próbáld bevonni a párodat, legalább a nagyobb döntésekben kérd ki a véleményét, kérd, hogy segítsen dönteni.

Természetes, hogy a férfiakat nem hozza lázba a szalvéta színe, viszont technikai, műszaki, költségvetési kérdésekben lehet, hogy hozzá tud szólni.

Ha anyósjelölt pörög nagyon, akkor íme az anyóscsökkentés.

Mitől drága az esküvő?

Ugye, hallottad már, hogy amint kimondják azt a szót, hogy ballagás, esküvő, babavárás, rögtön drágább lesz minden.

Az a helyzet az esküvővel, hogy a legtöbb esetben jogos a magasabb ár. Magasabb értéket várnak el a párok, nagyobb odafigyelést, rendkívüli ünnepet szeretnének összehozni.

Minőségi cuccokkal, pompás menüvel, kényelmes, divatos és csodaszép ruhával, igényes, figyelmes, professzionális szolgáltatókkal.

Részleteiben szívesen elmondom, hogy mitől drágább az esküvő, olvasd el ezt a cikket, és könnyen megérted. Számos szempontot nem is ismerünk még az esküvő előtt, utólag sokkal okosabbak leszünk. Én is sok levezetett esküvő után tudtam összeírni neked segítségképpen.

Esküvő filmek

Talán már összeállt a kép: az esküvő “nem csak játék és mese”. Kapcsolódj ki, és lazulj, meríts ötleteket, nevess egy jót mások képzelt, olykor magadraismerős történetein:

  1. A tökéletes esküvő (amerikai vígjáték, 2015.)
  2. Az esküvő (svájci-francia játékfilm, 1970.)
  3. Az esküvői torta (francia vígjáték, 2010.)
  4. Bazi nagy amcsi lagzi (amerikai vígjáték, 2003.)
  5. Bazi nagy görög lagzi (amerikai-kanadai romantikus vígjáték, 2001., 2016.)
  6. Bazi nagy latin lagzi (amerikai vígjáték, 2003.)
  7. Bazi nagy török lagzi (német vígjáték, 2006.)
  8. Bazi nagy gringó lagzi (kolumbiai-amerikai vígjáték, 2006.)
  9. Campobellói lagzi (olasz-német vígjáték, 2009.)
  10. Eszeveszett esküvő (francia vígjáték, 2017.)

Credit: B., Tracy, Stiller Ákos