Esküvői szolgáltatók: biztosan kellenek?

Esküvőt szervezni egy családnak olyan, mint egy országnak sportcentrumot, hidat építeni. Hatalmas projekt, és rengeteg a beszállító, az esküvőszolgáltató.

Esküvői szolgáltatónak nevezzük azon szolgáltató vállalkozásokat, akik az esküvő egy fontos szeletéért felelnek és valamilyen módon hozzájárulnak az esküvő sikeréhez. Nem minden szolgáltató esküvői – annak tekintetében, hogy nem teljes munkaidejében foglalkozik esküvőkkel, mint például az az ékszerész, aki egyéb ékszereket is készít.

Egy durva kérdést lehet máris feltenni az előző állításból: Vajon, aki nem vállalkozásban segíti az ifjú párt az esküvőn, az nem is igazi szolgáltató? Ne meszeljük el őket elsőre, de tény, hogy a korrektséghez hozzájárul a cégszerű és számonkérhető működés: szerződés, számla, adózás.

Esküvői szolgáltatók a boldog párok szolgálatában

Itt most végigvesszük a legfontosabbakat, kikre kell gondolnod a szervezés során.

Meghívó készítő: ha nem te kreatívkodod otthon magad, akkor vagy a dekoros, vagy egy grafikus segít neked abban, hogy ízlésesen tudathasd a vendégeiddel az esküvő dátumát, helyszínét és a további legfontosabb tudnivalókat. 

Esküvői fotós: a legtöbb érv mellette, hogy az ő munkája marad meg a legtovább az esküvőből. Akár a dátumfoglaló értesítőbe (Save the date), akár a meghívóba kerülhet rólatok igényes, különleges fénykép, ami személyesebbé. Ötletei vannak a jegyesfotózásra és az esküvőt dokumentálja, vagy művészien megörökíti.

Esküvői videós – cinematográfus: A mozgókép Chaplin óta lenyűgözi az embereket. Egészen más hangulata van a képnek, ha visszahalljuk az Igeneket, vagy zenével van megfestve a hangulat. A cinematográfus filmszerű módszereket, eszközöket, effekteket használ.

Esküvői torta, sütemény: központi figyelmet kap az este folyamán a torta – akár a család készítik, akár a cukrász. Ők állítják össze a candy-bárt is, vagy a dekoros.

Esküvői gyűrű: a gyűrűk ura az ötvös, ékszerész. Ma már tetszőleges alakban, díszítéssel, anyagösszetételben és méretben juthatsz hozzá álmaid gyűrűjéhez, a szerelem végtelen szimbóleumához (sic!).

Szertartásvezető: ha az anyakönyvvezető nem ér rá, vagy nem hagyhatja el a hivatalos területet, vagy szeretnétek színpadképesebb, személyesebb beszédet, akkor lehet, hogy sikerül kifogni egy kedves és megnyerő szertartásvezető hölgyet.

Esküvői zenekar, vagy DJ: Az élőzene varázsát senki sem vitatja el, viszont a DJ meg bárkinek a bármilyen le tudja játszani, ha jó fej.

Esküvőhelyszín: ő a legfőbb házigazda, 5 kérdés a helyszínkiválasztással kapcsolatban.

Esküvői dekoráció: az egyik leglátványosabb eleme az esküvőnek a mindennel összhangban megálmodott és feldíszített dekoráció. Mint a színházban a díszlet, kellékek, elengedhetetlen az ünnepi hangulat, látvány megteremtéséhez.

Catering: ha az adott épület/terület nem alkalmas a főzőcskére, vagy kihelyezett helyszínen folyik a lagzi, akkor nagy szükséged lesz egy külön ún. catering-es cégre, aki önállóan gondoskodik az esküvői ellátmánytól.

Ceremóniamester – vőfély: a nagy nap irányítója, szószólója, managere. Eltérő stílusban, megjelenésben, hozzáadott értékben találsz ezer félét.

Esküvőszervező: Egyre gyakoribb már, különös tekintettel az Angliában, vagy külföldön máshol élő párokra, akiknek jól jön egy értő és a pár érdekeit, elképzeléseit szem előtt tartó esküvőszervező.

Ők a legfontosabb, és a legtöbb – mulatsággal záródó – családi ünnepen legtöbbször igénybe vett esküvői szolgáltatók.

Ezen felül még van számos szolgáltatás, ami szükség esetén megrendelhető: héliumos lufik, világítós lufik, lufiposta, sztárvendég….

Boldog készülődést!

üdv, Huba

Credit: Varázsdekoráció, Connordelano