Jár-e ennivaló az esküvői szolgáltatók számára?

Visszatérő és jogos kérdés a párok részéről: “a szolgáltatókat vajon nekünk kell megetetni?”

Semmi szín alatt ne adj semmi enni-innivalót az esküvői szolgáltatóidnak az alábbi esetekben!

Nem jár nekik, ha megoldják saját maguk, ha hoznak magukkal, ha átmennek a szemközti Mekibe, vagy Burgerbe, esetleg egy útba eső vendéglátó ipari egységben, vagy ha leülnek egy saját sört meginni.

Nem jár nekik, ha teli hassal érkeznek, és esküvő közben is hazaugor(hat)nak megebédelni, vagy megvacsorázni.

Nem jár nekik, ha nem végzik el a munkájukat, és ígéretük ellenére nincsenek Veletek egész végig a a megbeszélt időtartamban és helyszínen.

Nem jár nekik, ha nehéz cuccaikat nem cipelik vállaikon egész nap végig helyszínről-helyszínre (ld. fotós, videós), és nem tesznek meg kilométereket a megfelelő látószög bevételéért.

Nem jár neki, ha nem járja be a terepet (szertartásig 10.000 lépés garantált), nem intézkedik az anyakönyvvezetőnél, a parókián, az étteremben, a zenekarnál, a fotósnál, videósnál, ha nem tesz meg mindent, hogy mindegyik vendég képben legyen (pl. ceremóniamester, szervező), és nem nyitja ki a száját, tehát sohasem szárad ki.

Nem jár nekik, ha zenélés közben két szám között a hozott szendvicset, otthonról csomagolt sült husit betolja (pl. zenekar), és stikában, vagy nyilvánosan szürcsöli a SPARban megvett innivalóját.

Mikor adj mégis az esküvői szolgáltatónak vacsorát?

Rendkívüli esetek, amikor átgondolhatod, hogy fontos-e az általad kiválasztott esküvői szolgáltató túlélése és megbecsülése, ad abszurdum egy kis elemózsiával:

Ha elvárod, hogy munkájában a maximumot teljesítse és végig Rád, igényeidre figyeljen.

Ha nem várod tőle el, hogy frissítő nélkül kókadozzon egész hajnalig.

Ha mégsem szeretnéd, hogy a Mekiben kössön ki, ahelyett, hogy a társaságodban, az esküvődet, Téged és vendégeidet szolgálva 100%-ban rendelkezésre álljon.

Ha megkedvelted, emberszámba veszed, tiszteled, és munkáját becsülöd.

Ha benne van a szerződésében, hogy a vendégek menüjével azonos minőségű meleg ételt és üdítő italt biztosítasz számára.

Ha úgy érzed, megolajozná még jobban a dekorosok, bepakoló esküvői szolgáltatók kedvét, hogy jobban otthon érezzék magukat és kedvesebben álljanak hozzá a nagy forróságban a munkájuknak, még jobban szeressék a Veletek, Nektek való munkát, akkor gondoskodj nekik is egy kis üdítővel, frissítővel.

Ha cikinek tartanád, hogy a megéhezett esküvői szolgáltatók által kihívott pizzafutár, kezében a gőzölgő Son-Go-Ku és Rákos pizzákkal, hóna alatt egy óriás-kólával átcaplasson az elegáns dekorációtól pompázó termen és zavartan várja a visszavárót a zenekar dobosa mellett.

Ha nem bánod, hogy a vacsorád alatt Veletek egy időben esznek az esküvői szolgáltatók (értelemszerűen a pincérek kivételével), akik egy jó pillanat megörökítésért, felkonferálásáért képesek letenni a kanalat, ha egy légtérben vannak a vendégsereggel.

Bónusz javaslat: mivel a fotós-videós-zenész-ceremóniamester nem fogyaszt annyit (leginkább alkoholt), mint a vendéged, ezért könnyen lehet, hogy szolgáltatói menü címén nem kell kifizetned a teljes árat. Azonban a minőség lehetőleg legyen ugyanolyan. Kérdezz rá az étteremnél!

Ha nem rettensz meg a kedves gesztusoktól, akkor gondolsz mindenkire. Túlzásba nyilván nem kell vinni. A célszerűséget és emberséget elégséges átgondolni, és abból levezetni a tennivalót. A megbecsült esküvői szolgáltatók 1000% (mondom: ezer!), hogy még többet fognak Neked nyújtani, még lelkesebben. Én már onnantól, amikor először találkozunk.

Remélem, segítettem!

üdv, Huba

(*) ha a csokiszökőkútból nem csurgathatok pár gyümölcsfalatra forró csokit, akkor sajnos nem tudom elvállalni az esküvőd levezetését. Bocs! A lagzid elképzeléseinél erről feltétlenül írjál! 🙂