Lánybúcsú, leánybúcsú játék és helyszín ötletek

A lánybúcsú, avagy leánybúcsú remek alkalom arra, hogy megünnepeljük a barátnőt, akinek sikerült az élet: férjhez megy. Szervezés, játékok, helyszínek, ötletek várnak rád e cikkben. A chippendale show-ról kevés szó esik itt.

1. Lánybúcsú szervezési alapelvek

A lánybúcsú szervezésekor több mindent érdemes számításba venni: szervező, időpont, jelenlévők, program, helyszín.

 1. Lehetőleg legalább 1 héttel az esküvő előttre időzítsétek. Nincs annál rosszabb, ha a nagy napon a sok készülés ellenére nincsen kipihenve a menyasszony, és lemarad a róla szóló pillanatokról.
 2. A menyasszony habitusából indulj ki, ne a te elképzeléseidből régóta dédelgetett vágyaidból, oltári jó ötleteidből. Nem magatoknak csináltok bulit, hanem NEKI.
 3. Ne feledjétek, e a közös időtöltés részetekről inkább ajándék, mint szétszívatás, lenullázás. Vigyázzatok rá, ne történjen vele olyan, amit megbánhat, vagy a kapcsolat múlhat rajta.
 4. Inkább egyeztesd a menyasszonnyal, kit látna szívesen, milyen programok férnek bele, meddig mehettek el, hány órás lehet a leánybúcsú.
 5. Csak addig tartson és csak az történjen, ami a menyasszonynak is elviselhető, vállalható!

Majd ha már neked lesz az esküvőd és ceremóniamestert keresel, akkor emlékezz, hogy itt jó helyen jártál!

Ki szervezze a leánybúcsút?

2 féle válasz van erre a kérdésre:

 • aki a legjobban ismeri a menyasszonyt,
 • aki jó szervező.

A legjobb az az ember, akiben e kettőből a legtöbb világít.

Az igazán értékes pedig az, ha többen összedugjátok a buksikat, és átbeszélitek az egész leánybúcsú részleteit. Ezzel sok több remek ötlet bekerülhet, és több ember tudja már előre is támogatni a bulit.

Szánjatok rá elég időt, ha jól felépített programban gondolkodtok. Ha a spontaneitás a lényeg, azt is érdemes előre átgondolni, B-tervekkel bebiztosítani.

Ki állja a lánybúcsú költségeit?

Úgy illik, hogy a menyasszony vendég a saját lánybúcsúján. Éppen ezért számoljátok ki előre, hogy mennyibe fog kerülni, és fejenként ez milyen “terhet” jelent számotokra.

A fogyasztást valószínűleg mindenki maga rendezi.

Gondoljatok arra a barátnőre is, akinek ez megterhelő lenne (pl. közös wellness hétvége), akkor segítsétek ki azzal, hogy nagyobb részt vállaltok. A menyasszonyt a jelenlétetek érdekli, és remélhetőleg nem azt, hogy ki mennyit tett bele a buliba.

Legyetek törődő, nagyszerű és egymással is nagyvonalú baráti közösség! Az ilyen csapatokra van szüksége a világnak.

A leánybúcsú remek alkalom arra, hogy megünnepeljük a barátnőt, akinek sikerült az élet: férjhez megy. Szervezés, játékok, helyszínek, ötleteket találs..
Leánybúcsú a 3D Galériában – remekül beállított képek, hatalmas poén az egész

2. Leánybúcsú – játékok

Bemutatkozós játék

Az esküvő, de már a lánybúcsú is az az esemény, amikor az ünnepelt különböző életszakaszaiból összeverődnek az ismerősök és ismeretlenek.

Tegyetek róla, hogy mindenki megismerje egymást. Pl. úgy, hogy mindenki vesz egy kis cetlit, és pár szóval utal egy közös történetre a menyasszonnyal. A kalapból véletlenszerűen kihúzva a cetliket a menyasszonynak ki kell találnia, hogy kivel kapcsolatos a társaságban, és röviden mesélje el mindenkinek a sztorit. A játék zsenialitása, hogy az egyedi történetek mellé villámgyorsan megjegyezhetővé válik mindenki neve.

Mennyire ismered a párod?

A leánybúcsú lényege, hogy lezárul az eljegyzési időszak, amíg “volt idő” megismerni, kiismerni a pasit (ritkább esetben nőt), és most ki lehet faggatni a menyasszonyt a begyűjtött ismeretekről.

Hogy le tudjuk ellenőrizni a válaszokat, előbb titokban a pasit kell kifaggatni, és ugyanazokat a kérdéseket feltenni a leánybúcsún.

Bizonyos százalék felett állapítsunk meg neki jutalmat, alatt pedig valami plusz feladatot mint büntetést! Persze azt is játékosat. (a jutalom is lehet ugyanez a játék, hihihi…)

Ha lánybúcsú-szervezési levlistát csináltok, akkor tudtok közösen ötletelni, kérdéseket bedobni – 15-20 elég lesz, hogy a vőlegénynek is legyen kedve megadni ennyi választ, vagy az édesanyjánál is tudtok érdeklődni.

Kérdés tippek:

 • császárral született, vagy simán
 • mi az aszcendense
 • mi volt a kedvenc tantárgya
 • ki volt az első szerelme, hány éves korában
 • milyen érettségi tételt húzott töriből
 • mit segített otthon a házimunkában
 • ki vette észre a másikat előbb
 • a menyasszony melyik porcikájába/tulajdonságába szeretett bele a vőlegény
 • a menyasszony melyik porcikájába/tulajdonságába szeretett bele a vőlegénynek
 • mikor és hol csattant el az első csók
 • mikor és hol volt az első összebújás
 • miben a legerősebb, legjobb
 • van-e félelme, mi az
 • mennyi volt a pulzusa a lánykérésnél stb.

Gondolatindítónak ez biztosan elég, nyugodtan tegyétek fel a kérdéseket, amire kíváncsiak vagytok, és választ reméltek rá.

Dalfelismerés szövegrészletből

A kedvenc külföldi számoknál ütős ez, ha lefordítjátok a szövegét. Elég 1-2 vszak, vagy csak a refrén a dalból. Lehetnek mai slágerek, vagy retro.

Dalfelismerés visszafelé

Ehhez kell egy kis technika: dalok mp3-jait számítógépen meg kell fordítani, és úgy lejátszani (egyes APP-ok is tudnak ilyet). Vajon felismeri-e a kedvenc számait a menyasszony visszafelé?

Életviteli játékok

Fekete zoknik párosítása, nyakkendőkötés…

Lánybucsú limuzinnal

3. Lánybúcsú helyszínek

Hhú, rengeteg program- és helyszín lehetőség vár benneteket. Szerintem még a az árak se nagyon durvák, mert ha 10-15-en vagytok, simán össze lehet dobni, és fejenként nem olyan nagy teher.

Az alap helyszín valamelyikőtök lakása, igazi csajos házibuli, közös főzéssel, ivással, játékokkal, filmmel, bulival. Ha kimozdulós lánybúcsút terveztek, akkor nézzetek szét az alábbi listában:

Titkos Kert – Ha igazán privát, igényes és csajos környezetben akarod megünnepelni a lánybúcsút, ahová akár chippendale fiúkat is lehívhattok, ugyanis nem lesz ott rajtatok kívül senki.:) (x)

3D galéria – Vicces, kreatív és izgalmas élmény leánybúcsúra, az ezer szelfi, és csajos, bolondos fotózás vár rátok

Made by You – a lánybúcsús napba beilleszthettek egy kreatív kézműves, csacsogós, röhögős délutánt is.

Skanzen – Asszonyfaragó. Már a neve is elég ütős. Múltidéző, unalommentes, hatalmas poén. Városi lányoknak remek ellenpélda, milyen jó soruk lesz valójában.

Szabaduló szoba – rengeteg féle létezik már. Mondom, az egész leánybúcsú csak egy ürügy, hogy együtt töltsétek az időt, és minél több értelmes, vidám, bolondos perccel érlelődjön az a társaság, aki összeverődik.

Limuzin bérlés (Limuzincenter) – béreljetek közösen egy hhhhatalmaaaaaas limuzint a lánybúcsúra, amivel bejárjátok a várost, végigpózoljatok a megállókat, és vagány, szexi, bolondos képek is készülnek rólatok

Kreatív képek, stúdió – csiniruci, smink, reflektorfény, csapó #33. Foglaljatok le közösen egy profi, de tényleg űbeprofi fotóst, aki olyan képeket készít mindannyiótokról, mintha címlapra kértek volna föl benneteket. Valószínűleg sminkest is tud hozzá ajánlani és akkor tényleg meglepően álomszép képek készülnek rólatok. Pár óra Glamour mindenkinek jár.

Zenei stúdió – ugyanaz, mint az előző, de itt egy kedvenc dalt lehet megörökíteni, közösen felénekelni, lemezt készíteni ajándékba mindenkinek. A dalt aztán az esküvőn is elő lehet adni. Remek meglepetés lesz a vőlegénynek is.

Paint Ball – sportos, vagány csajoknak egy kis lövöldözés egy laktanyában, erdőben, vagy zárt térben. Felszabadult őrültködés, rohangálás, és kék-zöld foltok. Hoppá, akkor lehet, hogy nem is olyan jó ötlet?

Wellness hétvége – ez azért remek ötlet, mert sok időt rászánva bármi belefér. Gondold csak át, az összes fenti, meg a kényeztető szauna, masszázs, illóolajok, pezsgőfürdő, cicomázkodás. Leánybúcsú a habok között. Az egész éves készülődés, izgalmak, utánajárás, szervezés végén – mindez munka mellett – kifejezetten jól esik a menyasszonynak kikapcsolódni, picit kiszakadni a pörgésből és rápihenni az esküvőre.

Üdv, Huba

Leánybúcsú képek: Bagi György, Limuzincenter