Lánykérés

Lánykérés amerikai focimeccsen
 

Lánykérés méghozzá amerikai foci meccsen? Nem mindennapi dolog, gyorsan kezdjük az elején:

Bese Zoltán vagyok esküvői fotózással foglalkozom. Ez a cikk eredetileg az én oldalamon jelent meg, de úgy ítéltük, meg hogy Hubánál jobb helyen van, ráadásul Dabasról származik, ahol az eset megtörtént! A nyáron keresett fel a Dabas Sparks Amerikai focicsapatától Strupka Andris, hogy lenne-e kedvem két hazai meccsüket fotózni. Elég régen követem a csapatot, több projektet csináltunk együtt, simán igent mondtam, amúgy is hazai meccs, szóval kint kell lenni! 🙂 Aztán a meccs előtti nap Andris rám írt, hogy lesz, egy kis meglepi a meccsen! Meglepi! Azonnal felpörögtem, mint a villanyóra Lakodalom Lajoséknál a lakóparkban! Picit túl is húztam magam, mert mi van, ha rossz az idő és elmarad a meglepetés? Méghozzá azért pörögtem fel, mert egy lánykérés lesz a félidőben! Annyira beleéltem magam az egészbe, hogy a meccs előtt megírtam ennek a cikknek a zömét, amit lejjebb olvashattok.

Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen

Lánykérés

Így történt a Sparks – Rebels (14-49) meccsen

Ez a sztori lehetne hétköznapi is Amerikában, de itt inkább különleges dolog volt számomra és az ott lévőknek. Annyira egyedi és jól szervezett volt, hogy leesett az álla mindenkinek!

A meccsen támogatói jegyeket lehetett vásárolni, amihez járt tombola is. Félidőben a meccs szpíkere tombola húzáshoz hívta a Sparks centerét. Jól megszervezett módon épp a barátnője számát húzta ki. Ő mit sem sejtve kijött átvenni az ajándékot, amit a lovagja húzott elő, ami természetesen egy jegygyűrű volt. Örömmel jelentem, hogy a megkért lány igent mondott a félidőben. Centerünk megkönnyebbülve játszhatta végig a meccset, amit sajnos elvesztettünk. Az elvesztett meccs mellé viszont nyertünk egy fiatal jegyespárt! Az egymást ölelő és csókoló pár képei beszédesek. Le a kalappal a csapat előtt, hogy ezt így bonyolították és ilyen szépen működhetett az egész dolog. Első meccsünk volt, tudunk még javítani az eredményeken! Nekem és a jelenlévőknek hatalmas élmény volt, és úgy tapsolhattunk, mint a filmeken!

Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen

Írtam pár tanácsot, belerejtve az én esetemet is!

Tanácsok lánykéréshez pasiknak:

A csajok többsége kicsi lány kora óta várja a nagy őt! Szinte egész fiatalkori életükben erre a nagy napra készülnek. Adjuk meg hát a módját, és tegyük felejthetetlenné ezt a szép pillanatot! Ha valami különleges jut eszedbe, mint ez az amerikai focimeccs szólj, bízz meg a fotózásával, hiszen ilyen nem biztos, hogy lesz még egyszer az életben!

  • Első dolog: nem muszáj puccosan, de fontos lehet! A lánykérés a párod számára százszor fontosabb lehet, mint neked! Miért? Mert egész biztos lehetsz benne, hogy ezerszer elmeséli barátnőinek, ezért vedd figyelembe mit is szeretne. Ha nem kéthetes a kapcsolatod valószínűleg már elejtett egy-két megjegyzést arról, mit és hogyan kedvel, csak figyelj rá! Tudom, nekünk, pasiknak ez nem mindig sikerül J Ha megadod a módját ennek az egésznek, szerintem nagyot nősz a partnered szemében, hiszen felejthetetlen emlék lehet!
  • Legyetek egy emlékezetes helyszínen! Lehet nyaralás, meghitt karácsonyi együttlét, vagy olyan közös esemény, ami köthető hozzátok (például a megismerkedésetek helye) Lehet különleges is, mint ez az amerikai foci meccs. De arra figyelj, hogy a helyszín semmit sem ér: bármilyen nyaralás vagy luxus szállodában lehettek, ha az aznapotok nem jó hangulatú, nem lesztek ráhangolódva a dologra (lásd következő pont).
esküvői fotózás
  • Az időzítés Nagyon fontos! Azon túl, hogy hogyan teszed fel a kérdést, legalább annyira fontos az is, hogy mikor. Ha Valentin napon kéred meg a párod kezét, akár lesz elég időtök egy nyári esküvő megszervezésére is. Így talán még fel tudjátok készíteni a szülőket és talán szerencsével helyszínt is találtok! A Kedvesednek is fontos hogy megfelelő hangulatban érje az egész. Egy stresszes hétköznapi munkanap nem biztos, hogy hangulatos ehhez. Ezért készülj fel rá! Éljétek meg ezeket a pillanatokat, a rögtönzésben nem biztos, hogy jó vagy!
  • Nyilvános vagy csendes? Családi buli, koncert, színház vagy otthon? Lehet varázslatos a pillanat bárhol! De csak akkor legyen nyilvános, ha biztos vagy benne, hogy Ő is ezt szeretné. Nem biztos, hogy erre vágyik. Lehet, hogy a meghittség közelebb áll hozzá. Ezért egy romantikus vacsora lehet jobb alkalom. Én intim módon, lefekvés előtt tettem ezt meg az ágyban :).
  • Az eljegyzési gyűrű. Lehet gyűrű nélkül is? Sokan előbb megkérik a leány kezét és csak utána választanak gyűrűt. Igen van ilyen is. De mégis az eljegyzési gyűrű a klasszikus megoldás. Ha egyedül választasz, figyeld majd a párod stílusát. Próbáld meg lenézni, hogy milyen gyűrűk tetszenek Neki (nem neked! 🙂 ). Próbáld meg megnézni a gyűrű méretét (tolómérő 🙂 ). Vegyél egy eljegyzési gyűrűt, de beszéld meg a boltban a cserelehetőséget! Így biztosra mehetsz! Fontos: Az eljegyzési gyűrű ára sohasem minősíti a kapcsolatotokat. Egy gyémántgyűrűtől nem szert majd jobban senki. Az egy tárgy, viszont egy jól kitalált lánykérés emlékezetes örök momentum marad az ember életében azt garantálom.
  • Magabiztosnak kell lenned! Mire idáig elérsz biztosan fel tetted magadnak a kérdést és tudod a választ, hogy „Ő „lesz az utolsó nő az életedben. Ne várj napokig, ne hordd magadnál a gyűrűt! Szerintem légy magabiztos, legyen terved a „hogyan” -ra! A gyűrűt csak akkor vidd magaddal, ha biztos vagy a dolgodban, kitaláltad az egész párperces lánykérést és készen állsz a nagy feladatra!
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen
Lánykérés amerikai focimeccsen

De mi van akkor, ha a lánykérésre „NEM” –et mondanak

Én mindig elgondolkodom, mi van ha „NEM” -et kap valaki.. Piszkosul gyors válasz és gyors döntés kell. Ez egy nagyon hízelgő dolog, ami váratlanul jöhet, ha gondolkodnia kell, vagy gondolkodási időt kér az nem jelent jót! Viszont ha „NEM”-et kapsz az sokkal jobb, mintha bizonytalanságban tartana akár évekig (ilyen is van!) Az elfecsérelt időt senki sem tudja visszaadni! Ha családot szernél, akkor hidd el jobb lesz így neked!

Ha valaki nem bízik abban, hogy a másik szereti őt annyira, hogy igent mondjon, akkor miért akarja megkérni?  Ha csak a „Nem” –től való félelem tart vissza minket és erre hivatkozunk, akkor valószínűleg a saját érzéseinkben nem vagyunk biztosak.

Lánykérés – a végére egy kis humor!

Végül egy kis humor, amerikai filmekben vagy sportközvetítéseken biztosan láttatok már „kiss cam” –et (csók kamera). Itt a sporteseményeken, a nézőtéren ülő párokat pásztázza a kamera. A pároknak csókot kell adniuk egymásnak, majd ezt kiteszik a kivetítőre. Egy roppant szokatlan jelenet videóját linkelem ide. Én jót röhögtem, a csaj azért nem annyira. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=yjHTvLdfCWs

Üdv: fotobese